Julia Challenge

Drie keer een zoutarm ontbijt.

 

Met mijn hoofd in de verjaardag van Sarah en een kop vol verkoudheid ben ik gewoon vergeten een recept uit te zoeken voor de Julia Challenge deze week! Toch moest en zou ik een zoutarm recept delen en dus besloot ik drie soorten ontbijtjes te delen die je kunt maken als je een zoutbeperking hebt (of niet, want ze zijn zoiezo lekker).

 

Havermout pannenkoekjes met gekarameliseerde appel

appel

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 50 gram havermout (Quaker)
  • 1,5 dl melk
  • 2 eieren
  • 2 Eetlepels kaneel
  • 2 Appels in stukjes
  • 1 Eetlepel suiker
  • 1 Eetlepel honing
  • 100 Gram Griekse yoghurt (optioneel)

Doe de havermout, melk, eieren, griekse yoghurt en 1 eetlepel kaneel in een kom en mix het tot een beslag. Laat het deeg even 5 minuten rusten. Verhit een koekenpan en bak hierin kleine pannenkoekjes. Houd de pannenkoekjes die klaar zijn warm onder folie.

Verhit intussen wat boter in een pannetje en voeg de suiker, kaneel en honing toe. Laat karameliseren. Voeg na enkele minuten de appelblokjes toe en blijf goed roeren. Laat de appel in 5 minuten zacht worden. Serveer de warme appel bij de pannenkoekjes.

 

Geroosterd brood met roerei en rauwkost

ei

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 2 Eieren, geklutst
  • 1 Geroosterde boterham
  • Halve avocado
  • 1 Tomaat
  • Paar plakjes komkommer
  • 3 champignons in plakjes
  • 1 Augurk (natriumarm)
  • Peper
  • Viskruiden Verstegen (natriumarm)
  • Cayennepeper

Kluts de eitjes met de peper, viskruiden en cayennepeper en voeg de plakjes champignons toe. Maak in een koekenpan roerei en roer tot het gaar is.

Snijd de tomaat, komkommer, augurk en avocado in plakjes en meng dit doorelkaar. Gebruik wat sap van de augurken als dressing. Maal er wat verse peper over.

Serveer de eieren op een geroosterde boterham (of een ander broodje) met de salade er naast.

Spinazieomelet

 

spinazieee

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 2 eieren
  • 3 handjes spinazie (vers)
  • Half teentje knoflook, gesnipperd
  • Peper
  • Kerriepoeder
  • Chillivlokken

Verhit een hapjespan met boter en fruit hierin de knoflook. Roerbak de spinazie in 3 minuten gaar. Maal er wat verse peper over.

Kluts de 2 eieren en maal hier de peper en chillivlokken door. Verhit een koekenpan met boter en verwarm de kerrie in de boter.  Verdeel de spinazie op de bodem. Giet vervolgens meteen de geklutste eieren over de spinazie en bak de omelet gaar. Keer eenmaal om.

Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Nou die zijn er alle 3 erg lekker uit hoor!! Vooral die pannenkoekjes zullen hier goed in de smaak vallen.
    Fijne Zondag!

    Beantwoorden

Write a comment