Julia Challenge

Julia Challenge. Indiase kippenpoten.

Experimenteren met de keuken van een ander vind ik altijd leuk en lekker. Voor vandaag ging ik op de Indiase tour en kookte ik met onder andere yoghurt. De kip kan zowel zoutbeperkt als zoutarm worden gemaakt.Kijk snel verder om te zien hoe je deze heerlijke gekruide kip maakt.

kipjes

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 4 kippenpoten
  • Pakje groene currypasta (Conimex) voor een zoutbeperkte versie
  • 2 eetlepels Vadouvan kruiden Jonnie Boer voor de volledig zoutarme versie
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1 Teentje knoflook, fijngesneden
  • 150 ml Griekse Yoghurt
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 340 gram mangochutney in pot (voor een volledig zoutarm recept kun je in plaats van deze chutney ook abrikozenjam gebruiken)

 

Wat moet je doen?

Ontvel indien gewenst de kippenpoten en snijd de huid op diverse plaatsen iets in met een mesje. Doe de Griekse yoghurt, de gember en de currypasta in een ovenschaal en meng dit goed door elkaar. Indien je een compleet zoutarme versie wilt maken gebruik je in plaats van de currypasta de kruiden van Jonnie Boer.

 

kipjes2

Leg de kippenpoten in de ovenschaal en wrijf in met het yoghurtmengsel. Laat dit twee uur afgedekt marineren. De eerste anderhalf uur in de koelkast, de laatste 30 minuten op kamertemperatuur.

kipjes1

Verhit boter of olie in een koekenpan en fruit de knoflook. Braad vervolgens de kippenpoten gaar. Keer regelmatig om, de marinade kan anders snel aanbranden op de bodem. Voeg de laatste minuutjes wat mangochutney toe door deze op de kip te lepelen en laat nog even stoven met een deksel erop.

kipjes3

 

Kook de rijst volgens de verpakking. Serveer de kippenpoten met sperziebonen of paksoi. Serveer de rest van de mangochutney bij de kip.

kipjes4

Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment