Julia Challenge

Julia Challenge. Kerrierijst met makreel

Makkelijk, snel, lekker en gezond. Dat zijn de ideale recepten om te delen. Vandaag een heerlijk wokgerecht met makreel. Doordat de makreel gerookt is is dit recept niet zoutarm, maar verderop vertel ik een goed alternatief.

 

nodig

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 2 blikjes makreelfilets van John West (in zonnebloemolie)
  • Halve rode paprika
  • 400 gram gebroken sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook, in kleine stukjes
  • 2 eetlepels kerrie
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 400 gram rijst
  • 2 eieren

Wat moet je doen?

Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de paprika in blokjes. Kook de sperziebonen en de eieren 7 minuten.

Laat de makreelfilets uitlekken en vang 2 eetlepels olie op in de wok. Snijd de makreel in stukjes. Verhit de wok en fruit in de olie de knoflook, kerrie en chilipoeder.

knof

Roerbak in de wok de paprika en de sperziebonen 3 minuten. Voeg de rijst toe en roer goed door. Vervolgens voeg je de makreel toe en roerbak je het geheel nog 4 minuten.

knof1

Snijd de eieren in partjes of plakjes. Serveer de eieren bij het rijstgerecht. Je kunt er nog een beetje citroensap over doen. Eet smakelijk!

knof22

Indien je het gerecht zoutarm wilt maken kun je verse tonijn of zalm meebakken in plaats van de makreel.

Wat vind je van dit gerecht? Zou je het een keer maken? En eet je vaak makreel? Laat het mij weten in de reacties!

Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.

 

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
  • Hallo Geertje, Wat een heerlijke recepten heb je allemaal verzameld! Dit recept heb ik al vaker gemaakt. De paprika vervang ik voor tomaten. En ik gebruik geen makreel uit blik maar vacuumverpakte filets. Heel lekker.

    Beantwoorden

Write a comment