Voor tussendoor, als lunch of een onderdeel van je avondeten. Deze stokbroodjes met heerlijke zelfgemaakte hamburgers van de grill zijn overal en altijd lekker!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 2 stokbroden, om af te bakken
- 400 gram gehakt
- 2 eiwitten (losgeklopt)
- Gehaktkruiden (Natrium arm, Verstegen)
- Blikje mais
- Halve paprika, in kleine stukjes
- 1 Tomaat, in blokjes
- 1 Teentje knoflook, in kleine stukjes
- Rozemarijn
- Peper
- Bieslook
- Chilipeper
- 1 Eetlepel olijfolie
- Een halve limoen, schoongeboend
- Paar blaadjes ijsbergsla
- Twee eetlepels groene pesto
Wat moet je doen?
Doe in een schaaltje de mais, rozemarijn, peper, olijfolie en de blokjes paprika. Rasp de schil van de halve limoen en voeg dit bij de mais en paprika. Knijp de limoen uit en roer het sap door de groenten.
Doe in een andere schaal de tomaat, taugé en de bieslook en roer door elkaar. Laat beide schaaltjes met groenten even staan zodat de kruiden in kunnen trekken.
Doe in een kom het gehakt en de twee eiwitten en meng dit door elkaar.
Maal peper, chilipeper en gehaktkruiden door het gehakt en kneed dit door. Voeg de stukjes knoflook toe en kneed weer even door. Maak kleine balletjes waarvan je vervolgens hamburgertjes vormt.
Verhit een grillpan en bak de hamburgertjes in een paar minuten gaar. Bak het stokbrood ondertussen af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het stokbrood even afkoelen.
Snijd vervolgens het stokbrood overdwars zodat je twee helften krijgt. Besmeer elke helft met een beetje groene pesto en leg er wat blaadjes ijsbergsla op.
Schep het mais-mengsel en het taugé-mengsel op het stokbrood en leg de hamburgertjes naast elkaar er op.
Eet smakelijk!
Maak jij wel eens zelf hamburgers? En lijkt dit recept je lekker?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
[…] een lekker broodje! Makkelijk en gezond, deze stokbroodjes met zelfgemaakte hamburgers en een salsa van mais. De salsa is heerlijk fris en het gehakt is […]